Gå til innhold

En reise gjennom Europa- nettverk og medlemsnytte

Postet 7 feb 2011 av admin

HR Norge er en del av et stort europeisk og globalt nettverk. Du finner mer informasjon på EAPM og WFPMA. I tillegg til å kunne koble virksomhetene mot HR-ressurser i andre land, samarbeider vi på organisasjonsnivå i forbindelse med undersøkelser, nettverk og mer ad hoc. Forrige ukes nyhetsbrev fokuserte på mellomlederne, en rapport som sprang rett ut av WFPMA og et godt samarbeid med Boston Consulting Group. I løpet av våren vil de største og mest internasjonale medlemsbedriftene bli invitert til nord-europeisk nettverk som i år finner sted i Norge, og alle medlemmene kan nyte godt av rapporter o.a. som våre nordiske søsterorganisasjoner utvikler ved å logge seg inn på medlemssidene våre. Tilsvarende vil våre nordiske kolleger f eks kunne lese HR-undersøkelsen 2010 som lanseres på onsdag på sine medlemssider.

Denne bloggen skrives i en Lufthansa-maskin på vei ut fra Bulgaria. Jeg har hatt gleden av å være foredragsholder på en stor konferanse som vår bulgarske søsterorganisasjon hadde på fredag. Det er selvsagt hyggelig å bli invitert – men det er enda mer spennende hvordan land med en mer fersk HR-tradisjon enn oss også bruker dette nettverket til å hente inn kompetanse fra en ledelses- og HR-tradisjon med andre historiske, økonomiske og kulturelle forutsetninger enn deres egen. Tematikken var ”Motivation without money”, og jeg hadde blant annet gleden av å gi dem noen av de gode innspillene som vi har hatt gleden av å gi våre medlemmer. Bård Kuvaas fra BI og Vibeke Nyborg fra UiO ble behørlig referert, det samme ble funn fra European Employee Index – i tillegg til andre europeiske kilder som Chris Brewster fra Storbritannia og Gert Hofsteede fra Nederland samt Jeffrey Pfeffer – verdensledende guru og innleder på Personalforum neste uke. Konferansen i Sofia ga nytt nettverk blant oss som var foredragsholdere og i forhold til virksomheter og søsterorganisasjonen i Bulgaria. Vi overførte kompetanse til dem – men fikk samtidig mye tilbake. Slik løfter vi hverandre – 1+1 kan fortsatt bli minst 3.

Tidligere i år hadde HR Norge besøk av en delegasjon fra søsterorganisasjonen vår i Estland. En stor takk til de virksomhetene som tok i mot dem og ga dem nye impulser. Tilbakemeldingen var særs god, og vi vet at det er knyttet kontakter mellom personer vi fikk anledning til å introdusere dem for og virksomheter i Estland – relasjoner som videreføres i praktisk samarbeid i årene som kommer. Tilsvarende har HR Norge hatt gleden av å spille på ressursene til våre søsterorganisasjoner når vi har arrangert våre studieturer. Vi hjelper hverandre med ”talent scouting”, som blant annet har bidratt med flere av foredragsholderne på Personalforum. På samme måte kom det senest på fredag en forespørsel fra EAPM om å tipse om mulige norske foredragsholdere til den europeiske HR-konferansen i Istanbul neste år.

”Norge er et land i verden”, uttalte i sin tid Lars Korvald. Vi bringer Norge til verden – verden til Norge, samtidig som vi styrker nettverkene i Norge. Snart skal vi til Kristiansand og formidle kunnskap fra årets HR-rapporter. For to uker siden var vi på turne i Norge med funnene fra HR-undersøkelsen sammen med Ernst & Young. Alle steder i godt samarbeid med regionale nettverk. HR Norge har satser mer og mer på nettverk de seneste årene. Vi har vært fødselshjelper og støttespiller, gitt mye og fått enda mer igjen. Vi ser at vi i stadig større grad får en rolle som tilrettelegger for at medlemmer hjelper medlemmer. Nettverk skaper medlemsnytte og medlemsnytte er selve hensikten med å ha en medlemsorganisasjon for HR i Norge.

Jeg gleder meg til å bygge enda mer nettverk på PersonalForum denne uken. Programmet er strålende og deltakerlisten spennende. Vi sees i Tønsberg! Til de av dere som ikke fikk anledning til å bli med i år: Benytt anledningen til fortløpende oppdateringer på de nye Facebook og Twitter-sidene våre.

Even Bolstad
Daglig Leder

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS