Gå til innhold

HR- godteri på Personalforum

Postet 7 feb 2011 av admin

Jeg har noen favorittband og -artister. Gamle som nye. De fleste har jeg opplevd live. I tillegg har jeg en tendens til å falle tilbake på de samme spillelistene på Ipoden. Av og til havner Springsteen, Stones og andre også i docking-stasjonen – ikke minst for å gi andre muligheten for å høre på det samme som meg.

Musikk og HR har faktisk fellestrekk. I likhet med mange andre, har jeg noen som treffer meg, som gir løft og som tilfører meg noe jeg tror på og vil bygge videre på. Nylig ble jeg intervjuet av NRK om frynsegoder. Intervjueren avsluttet med å spørre om hva slags frynsegoder jeg hadde. ”Vi i HR Norge lever i en HR-faglig godtebutikk, med mulighet for å møte og samarbeide med de beste over hele verden”, sa jeg.  En annen fordel med å jobbe i HR Norge, er at vi har muligheten for å dele med andre.

I fjor hentet vi Dave Ulrich fra RBL til Norge; personen som er kåret som verdens mest innflytelsesrike HR-tenker mange år på rad. Vi har hatt besøk av partneren hans Jon Younger flere ganger, og i år kommer en annen – Christine Cleemann – til Personalforum for å dele tenkning fra et av de mest spennende fagmiljøene vi har innen HR. Vi får også besøk av Nick Baylis, en foredragsholder som fengslet flere av oss da vi ”oppdaget” ham i Storbritannia i fjor. PF-programmet er fullt av høydepunkter. Ikke minst kommer Jeffrey Pfeffer.

SVT hadde nylig et program med Bruce Springsteen. ”Springsteen står for noe, fornyer seg hele tiden og har laget musikk som kommer til å bli stående lenge etter at han har gitt seg”, ble det sagt. Det er åpenbart mye som skiller Pfeffer og Springsteen, både i stil og fokus. Men innen HR og ledelse er Pfeffer ”min Springsteen”, med produksjon over flere tiår hvor de fleste av hans bøker står som bautaer innenfor det HR og ledelsesfaglige. I år har han kommet med nok en bok – denne gangen om makt og innflytelse. Boken er strålende.  Jeg har helt sikkert hørt på albumene til Springsteen flere ganger enn jeg har lest bøker og artikler av Pfeffer. Jeg har også vært på flere konserter med The Boss enn jeg har vært på forelesninger med ”min” HR-guru. Men kanskje nettopp derfor er det jeg ser frem til at Pfeffer kommer til Personalforum – live, med mikrofon – om enn uten gitar.

9.-11. november åpner vi den største godtedisken i HR-faglige godtebutikken HR Norge – gleder oss til å se dere på Personalforum i Tønsberg.

Even

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS