Gå til innhold

HR undersøkelsen 2010 er på vingene

Postet 7 feb 2011 av admin

Bergen på tirsdag gikk bra. Det er alltid litt nerver før første gjennomføring, og da er det godt å få hyggelige tilbakemeldinger. Nå venter Stavanger, Trondheim og Oslo – deretter PersonalForum i Tønsberg. Så kommer flere andre forsamlinger og byer. HR undersøkelsen 2010 på lanseringsturne – med spennende temaer og interessante funn og koblinger.

HR undersøkelsen 2009 fortalte at norske virksomheter hadde svært høye ambisjoner innenfor særlig to områder: Prestasjonsledelse og Ressursplanlegging. Vi jublet – dette er områder som er svært viktige og som i henhold til all teori og praksis bidrar til å gi HR-arbeidet et innhold og retning som skaper stor verdi for virksomhetene.

Undersøkelsen er et godt samarbeid mellom HR Norge og Ernst & Young. Arbeidet startet for nesten et år siden.  Temaene og vinklingene for neste undersøkelse ble diskutert, spørsmål ble utformet og deretter sendte vi ut spørreskjemaene til et bredt utvalg av medlemmene i HR Norge og kundene i Ernst & Young. Etter mange og lange dager, timer og arbeid på de mest odde tidspunkt, foreligger nå presentasjonen. Selve rapporten, som lanseres på Personalforum, er i 0.9-versjon. Turneen gir ytterligere innspill til tolkning. Det kan gi grunnlag for at årets rapport blir tidenes kanskje mest gjennomarbeidede og spennende HR-undersøkelse.

Vi mener at årets logiske linje og story er bedre enn kanskje noen gang. Den bygger på at resultater skapes gjennom prestasjoner. Prestasjoner forutsetter ledelse, og prestasjonsledelse innebærer elementer av utvikling, styring og oppfølgning. Da trengs faktabasert kunnskap, noe vi kan få gjennom måling og kvantitative så vel som kvalitative vurderinger.

For første gang skal jeg holde foredraget med Sirin Fodstad – ellers er det stort sett Stig Thorgersen fra EY og jeg som har vært på scenen. Ingen av oss tenker likt – men vi utfyller hverandre basert på forskjellige erfaringer, faglig forankring og syn på hva som er viktig innen ledelse og HR. Det er det som gjør det spennende.  Jeg gleder meg til vi skal presentere funnene for en fullsatt sal her på Clarion hotell i morgen tidlig.

Vi som står på scenen prøver som best vi kan å balansere ønsket om faglig dybde mot behovet for å være poengtert i retning av tabloid. Alt innenfor en ramme på to timer. Det er en krevende men spennende balansegang. Da er det godt at vi får klapp på skuldrene av deltakerne i etterkant, samtidig som tilbakemeldingen fra dem som har vært dypest inne i problemstillingene er at det ikke er utøvd voldtekt på åndsverket deres.  Teamet for øvrig bak undersøkelsen – Henrik, Bjørn-Erik, Kjetil og Jeppe – er dem som har lagt ned de fleste arbeidstimene. De har bokstavlig talt stått på dag og natt, lagt sjelen sin i arbeidet og gjort en særs god jobb.

Det er utviklet mengder av kunnskap som nå skal brukes aktivt mot HR Norges medlemmer og Ernst & Young sine kunder. Medlemsmøtene ruller denne og neste uke – så kommer ny sjanse på Personalforum. Påmelding på HR- Norges nettsider Medlemmer i HR Norge kan laste ned undersøkelsen fra medlemssidene samme sted fra og med 10. november.

Even

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS