Gå til innhold

Når mange samles

Postet 7 feb 2011 av admin

Denne uken hadde HR Norge gleden av å samle nesten 500 HR-medarbeidere på Lillehammer. Personalkonferansen for Offentlig sektor har utviklet seg til å bli Norges største HR-faglige møteplass, og denne ukens samling var den største HR-konferansen i Norge noensinne.

Konferansen startet som et rent juridisk seminar for stat og kommune. For noen år siden valgte vi imidlertid å lage en bredere tilnærming. Tilbakemeldingen har vært formidabel – ikke bare gjennom evalueringer, men også ved at gamle deltakere stadig kommer tilbake. På toppen av at nye ”hører ryktet” og også kommer til.

Det er mange som har spådd konferanser som konsept nord og ned. Men det er noe ekstra med slike møteplasser. På samme måte som vi i HR Norge opplever et enormt sug etter å få være med i formaliserte nettverk, ser vi at konferansenes funksjon som faglig og sosial nettverksarena er viktig. Man oppfrisker gamle kontakter og bygger nye. Samtidig får man påfyll av ny kompetanse – mer av det man kan fra før, men også impulser utenfor den faglige ”boksen” man er i til vanlig.

Neste store konferanse er Pensjonskonferansen. Et annerledes konsept – en dag, mer fag og mindre sosialt. Men også den konferansen ligger an til å samle rekordmange deltakere. Konferanser er konjunkturfølsomme. Jeg bruker ofte en analogi til svømming. Man kan holde pusten når man svømmer 25 eller 50 meter. Det er faktisk en god strategi, dersom man skal komme fort frem og perspektivet er kortvarig. Slik er det også med kompetanse. Men på samme måte som det er en dårlig strategi å svømme 200m uten oksygentilførsel, er det en dårlig langsiktig strategi ikke å investere i kompetanse. Det er mange som har holdt pusten (litt for) lenge. Nå ser vi resultatet – behovet for påfyll er stort. Men virksomhetene tar ansvar og starter ”å puste” igjen. Det er bra for virksomhetene og de ansatte – på kort og ikke minst lang sikt

Jeg har fra tid til annen gleden av å besøke konferanser i andre land. Det er mye bra der ute, men jeg er ubeskjeden nok til å si at det som leveres i HR Norge er europeisk toppklasse. Det er jeg stolt av, på HR Norge sine vegne.

Even

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS