Gå til innhold

Velferdsfellen

Postet 7 feb 2011 av admin

Like sikkert som at nyttårskonserten etterfølger nyttårsrakettene, er det at NHOs årskonferanse markerer inngangen til et nytt arbeidsår. I dag var temaet ”Velferdsfellen”. Selv om det var stor uenighet hvorvidt vi har et problem under oppseiling – og ikke minst hvilken måte man eventuelt må angripe problemene på – setter NHO aktuelle temaer på agendaen.

NHO beskyldes for å rope ”Ulv Ulv”. Men som John G Bernander sa på slutten: – Jeg har lest Æsops Fabler. Husker dere hvordan det til slutt gikk med gutten som ropte ulv ulv?

Det var gode foredragsholdere – selv om ikke alle var like nytenkende. Noen av oss er kanskje mer opptatt av fakta enn ideologi og retorikk. Hanna Kvanmo sa en gang noe slikt som at ”det var lettere å være politiker og” mene” første perioden på Stortinget, fordi da hadde man ikke fått med seg så mange fakta og kunne diskutere mye friere”. Enig eller uenig i det som blir fremlagt – først fakta, så kan man diskutere.

Foredragene ligger ute på web, og man kan med fordel ta seg tid til å se flere av dem. HR i norske virksomheter har stort ansvar for å opprettholde velferdssamfunnet.

Mine favoritter var:

• Monica Queisser, OECD: Norway best in class
• Marco Elsafadi : Personlig blikk på integrering
• Ola Grytten NHO: Kunnskap, arbeid og likhet – umulig å forene?
• Mari Rege, UiS: Velferd som smitter
• Torben Tranæs, Rockwool fondenes forskningsenhed ; Migrasjon og velferdssamfunn

Jeg er imponert over at NHO klarer å samle så mange beslutningstakere og deretter dominere media så til de grader med budskapet de vil ha frem. Honnør til prosjektleder Nina Solli og teamet hennes for jobben de har gjort. Gratulerer!

Even

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS