Gå til innhold

Kondomer, Curling, «HR- damer» og Grøftekanter

Postet 10 feb 2011 av Even Bolstad

Tom Colbjørnsen på BI vil ha seg frabedt curlingledelse – Petter Stordalen vil ikke ha kondomledelse. To herrer med friske meninger og tabloide ferdigheter braker sammen. De vitenskaplige underordnede toer sine hender i full offentlighet. Selvsagt jubler de tabloide næringslivsavisene.
Fra et visst nivå blir det veldig krevende å drive lederskap uten management, på samme måte som management uten godt lederskap fort ender opp som arkiverte power point-filer, dyre konsulenter og advokathonorarer som lukter svidd. Det må være en balanse – og slik sett har kanskje begge to litt rett. Noen hevder at mange virksomheter er ”over managed, but under led”. Kanskje ikke noe dårlig utgangspunkt. Andre påpeker at norske virksomheter er fryktelig svake på ”execution”, og etterlyser mer faste beslutninger og lojalitet i oppfølgning når beslutning først er fattet. Mye rett i det også.

Ledelse er kontekstavhengig. Godt lederskap i Choice kan være en katastrofe på BI – og vice versa. Motgang krever andre ferdigheter enn medgang. Karismatiske ledere kan få en organisasjon til å strekke seg lengre enn de selv trodde var mulig, men kan også få 100.000 lemen til å gå i gal retning og ut over stupet. Uten at de merker det før det er for sent.

Autonomi, mestring og empowerment er et godt alternativ til ”steinalderledelse”, påpeker førsteamanuensis Øyvind L Martinsen ved BI. Med det gjør han seg selv til talsperson for den gruppen som Tom C beskriver som ”HR-damene”. Uten at det behøver å være problematisk, for en som er trygg på egen identitet og faglige plattform.

Ja takk, begge deler. HR-(damene) blir ofte – med rette – beskyldt for å ha for mye fokus på ”people” på bekostning av business. Men det er ikke noe godt alternativ å gå fra den ene grøftekanten til den andre. Man må ha begge deler for å holde seg på veien. Jeg tviler f eks på at mer curling er det som skal til i det ”freak-showet” vi alle er vitne til i forbindelse med oppsigelser på Universitetet i Oslo, på samme måte som mer kondom neppe får entusiasmen til blomstre hos dem som nettopp har vært gjennom en tung omstillingsprosess.

Personlig foretrekker jeg ski fremfor curling. Menn og damer – i kondomdress – mannjevning i bratte bakker, tidvis ved hjelp av en teknikk som Thomas Alsgaard beskriver som ”kjerringpadling”.
I dag snør det i Holmenkollen og snart er det VM. Like sikkert som at VM en gang tar slutt, kommer diskusjonene i etterkant: ”Hva slags ledelse var det som ga de gode (eller dårlige) resultatene?”. Inntil i går var Drillo på sikker vei til helgenstatus her i Norge – så kom det noen polakker og ødela litt for ham og oss. Samtidig er det verd å merke seg at den samme Drillo er kåret til den dårligste utenlandske treneren i England – noensinne – etter sin tid i Wimbledon, og vel heller ikke hadde ubetinget suksess som landslagstrener i Irak. Fordi ledelse ikke er det samme som ledelse der hvor konteksten er forskjellig, og fordi samspillet mellom ledelse og management er avgjørende for at begge deler skal fungere. Curling og kondom – ja takk, begge deler.

  1. februar 11, 2011

    Veldig enig med deg, Even. Gode ledere tilpasser seg til situasjonen, og jeg har mange ganger opplevd samme person kjøre fra den ene grøftekanten til andre når situasjonen forandrer seg. Men, slike nyanser skaper neppe gode debatter. Vi får takke disse herrene som, med sine spissformuleringer, setter ledelse og HR på agenda!

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS