Gå til innhold

Belønning og motivasjon – hva det hele dreier seg om, på en ny måte

Av og til finner man en artikkel, video eller annet som gir deg en «yes»-følelse. Noen ganger er det faglig innhold som gir følelsen - andre ganger fremstillingsmåten. En sjelden gang er det kombinasjonen som gir deg hakeslipp. Denne uken fikk jeg en slik opplevelse

Vår svenske søsterorganisasjon, Sveriges HR-förening, publiserte en video fra YouTube på sin Facebook-side. Videoen er en ualminnelig spennende fremstilling av et foredrag som den kjente forfatteren, foredragsholderen, journalisten og taleskriveren Dan Pink holdt for en tid siden. Talen springer ut av boken «Drive» som han ga ut i 2009. Temaet er ikke nytt – hva leder til motivasjon og hvordan er dette koblet til belønning, men talen er god. Det som gjør det hele glitrende er »tegneseriefremstillingen» som er lagt oppå.

Bruk videoen aktivt! Den kan f.eks. være en flott introduksjon i ledergrupper og andre relevante fora for å diskutere hva man egentlig vil med belønning i egen virksomhet, hvordan man skaper motivasjon og hvordan det hele henger sammen. Jeg garanterer et annet fokus og oppmerksomhet i diskusjonen - og en »snakkis» i etterkant.

 

Forøvrig – og ikke helt malapropos - vil jeg anbefale deg som er opptatt av belønning om å delta på Belønningsdagene 26.-27. oktober.  Det faglige innholdet er bunnsolid.

 1. Anders Sæther permalink
  oktober 3, 2011

  Hei Even,

  RSA har laget flere av disse animasjonene basert på innlegg fra TED (http://www.ted.com/) blant annet. Her er lenke til disse: http://comment.rsablogs.org.uk/videos/

  Anbefaler «Changing Education Paradigms» av Sir Ken Robinson, den er også meget god og relevant.

  - Anders Sæther

 2. november 22, 2011

  RSA har laget flere av disse animasjonene basert på innlegg fra TED (http://www.ted.com/) blant annet. Her er lenke til disse: http://comment.rsablogs.org.uk/videos/
  +1

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS