Gå til innhold

Nyttig europeisk HR-samarbeid

Postet 18 mai 2012 av Even Bolstad

Som medlem i HR Norge er man del av et nettverk til andre HR-organisasjoner. Fra tid til annen bidrar vi for dem – andre ganger de for oss. Men mye gjør vi sammen. Mange medlemmer bruker de direkte fordelene som springer ut av samarbeidet – andre får nytten indirekte.

HR Norge sitt europeiske HR-nettverk kalles EAPM. Gjennom EAPM lærer vi av hverandre, deler materiell, bistår søsterorganisasjonenes medlemmer når de har spørsmål og gjør felles prosjekter som f eks den undersøkelsen som EAPM og «verdensveven» WFPMA hvert år gir ut sammen med Boston Consulting Group. Det er også gjennom samarbeidet i EAPM at medlemmer av HR Norge har tilgang til danske, finske og svenske publikasjoner på www.hrnorge.no. Innenfor det nordiske samarbeidet – et nettverk innenfor nettverket – har vi også gjort avtale om at hvert enkelt lands medlemmer skal kunne kobles videre til hverandres søsterorganisasjoner og få medlemsservice som ville fått. Dersom man etablerer seg i andre land. Det er også i en kobling til EAPM at vi har et eget nord-europeisk nettverksmøte en gang i året kalt North European Exchange meeting (NEEM), hvor norske virksomheter møter likesinnede en gang om året. I de årlige studieturene som HR Norge arrangerer nyter vi også godt av nettverket som EAPM representerer. I år er det antakelig Dublin som står programmet – sannsynlig dato er 19. til 21. september. Da er det CIPD Ireland gode støtter i programarbeidet, sammen med blant annet den norske ambassaden i landet.

I juni er HR Norge vertskap for årsmøtet i EAPM. Da vil det også bli verdenslansering av en ny HR-studie i samarbeid med Capitalent og «sneak preview» på dette års rapportsamarbeid med BCG. Hold av 14. juni etter lunch. Invitasjonen kommer så snart opplegget er ferdig spikret. Begrenset antall plasser – her er det lurt å være raskt ute når muligheten åpner seg. For den som ikke har anledning eller kommer med, vil vi lage en webproduksjon for EAPM av presentasjonen. Den vil bli tilgjengelig i hele Europa – selvsagt også på www.hrnorge.no .

Med HR kolleger fra Albania og Makedonia

En av målsettingene til EAPM er å bistå de organisasjonene og landene hvor HR er i støpeskjeen. Forrige uke var jeg på reise til Kosovo og Albania for å holde foredrag for kolleger om HR, ledelse og management. Der møtte jeg også representanter fra Slovenia og Makedonia.

På mange områder ligger både Kosovo og Albania etter oss i utviklingen av HR-praksis i virksomhetene. Men jeg blir likevel ydmyk og full av beundring. Når man tenker på hvor langt de har kommet siden krigen sluttet i Kosovo og eneherskeren Hoxha slapp tak i Albania, kan man ikke annet enn å bli imponert. Jeg lærte mye – forhåpentligvis fikk de også med seg ting som gjorde dem enda litt klokere.

HR i syd-øst Europa er i en rivende utvikling. Mange norske virksomheter nyter godt av arbeidkraft fra regionen og noen virksomheter er også godt i gang med å etablere seg i flere av landene som springer ut av den gamle «øst-blokken».

Det er smigrende og hyggelig å høre hvilket godt rykte Norge har mange steder i regionen og hvilken positiv innflytelse vi har hatt. Norsk militær og humanitær tilstedeværelse i og etter KFOR og gjennom UNDP er lagt merke til. På samme måte var det for meg spennende og frem til da helt ukjent at Norges ambassade i Makedonia var en solid økonomisk bidragsyter i prosjekter som vår makedonske søsterorganisasjon har iverksatt for å fremme likestilling og entreprenørskap i regionen.

Kulturene og utgangspunktene er forskjellig men målene og overordnede utfordringene er mange av de samme. Mitt tema i foredragene var koblingen mellom tillit, HR og ledelse. Til forveksling samme temaer som skal opp på lanseringsturneen for European Employee Index 2012 i Stavanger, Trondheim, Bergen og Oslo neste uke.

 

 

 

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS