Gå til innhold

Case Molde FK – verdien av Solskjær

skysportsMolde har brått blitt en mindre attraktiv fotballklubb. Og Cardiff er på vei opp.

Ole-Gunnar Solskjær er åpenbart en svært god fotballtrener. Han evner å få det laget han har til disposisjon til å prestere bedre enn det de selv trodde var mulig. Ikke bare en kamp, men over tid. Spillerne har hatt en leder som har støttet, vernet, styrket, korrigert og ikke minst forsterket.

Han har generert presse og eksponering for sponsorene. Som det ikonet han er har han sørget for å fylle mange ekstra tribuneplasser – ikke bare på hjemmekamper, men også på de arenaene som Molde har gjestet.

Sett fra et HR-perspektiv er imidlertid kanskje effekten for Molde sin employer branding minst like interessant, rent faglig. Etter mange år hvor norske fotballspillere med ambisjoner først og fremst gikk til Rosenborg, var det plutselig Romsdal som ble det mest attraktive stedet å bosette seg.

Talent tiltrekkes av talent. Solskjær tiltrakk seg ikke bare norske talenter, som igjen tiltrakk seg andre. Det navnet og den tilliten han hadde langt ut over det norske fotballmiljøet, gjorde at Molde fikk tilgang på talenter langt ut over egen andedam.  

Ansettelsen av Solskjær var en genistrek. Men det har lenge vært klart at han var klar for neste skritt. Det blir spennende å se hvilken «Plan B» styret og eierne til Molde har lagt i forhold til å erstatte Solskjær. Det finnes ingen andre verdensstjerner med lokale røtter å sette inn – enhver kopi vil nødvendigvis bli en blek sådan. Man må tenke nytt.

Tap av nøkkelpersoner er en av de tingene som holder styreledere og toppledere for øvrig våkne om natten. Å få fatt i de rette – «Talent» – står høyt på agendaen til alle virksomheter.  Innenfor fotball-bransjen er effekten ganske ekstrem (hørte dere det, Strømsgodset?). Men også utenfor. «Case Molde» er relevant for mange virksomheter.

På pressekonferansen hvor han blir presentert, sier Solskjær at den negative effekten for Molde allerede har en viss positiv motsats for Cardiff. «Spillere og agenter» er allerede på ham for å få være med på laget – bokstavelig talt.

Lykke til i Cardiff, Solskjær. Det kommer nok til å bli solgt noen flere Cardiff-skjorter i Wales og Storbritannia i 2014 enn året vi nettopp har bak oss. Og de røde draktene med dragesymbol blir nok også vanlig å se på norske fotballbaner denne sommeren. Salget i norske sportsbutikker blir godt. Selv om julenissen hentet sine forsyninger allerede før denne overgangen ble kjent.

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar

Note: Du kan bruke basis XHTML i din kommentar. Din email adresse vil aldri bli publisert.

Abonnere på denne kommentarfeeden via RSS